Logo Showdown
 

Wat is showdown

143.jpg Vertrouw jij op je gehoor en houd je van snelheid en een uitdaging? Dan is showdown misschien wel jouw sport. Showdown is een internationale sport die op alle niveaus wordt beoefend.

Showdown is een snelle sport die oorspronkelijk ontwikkeld is voor mensen met een visuele beperking. Het kan echter door iedereen gespeeld worden omdat de spelers een afgeplakte skibril op hebben. Showdown wordt vaak vergeleken met een mix van tafeltennis en airhockey.

Speelwijze
Showdown heeft eigen spelregels. Bij showdown maak je gebruik van een speciaal ontworpen tafel met opstaande randen, een afgeplakte skibril, een rechthoekig bat, een bal van hard kunststof met kogeltjes erin en handbescherming. Het doel is om te scoren in het doel van de tegenstander. 

Wedstrijden
Momenteel zijn er ca. 15 verenigingen in Nederland waar wekelijks wordt getraind. De Landelijke Competitie wordt van september t/m april gespeeld in vier verschillende klassen. Na de competitie wordt het Nederlands Kampioenschap gehouden waar de beste heren en dames afzonderlijk strijden om de titel.

Internationaal
Showdown wordt op dit moment met name in Europa gespeeld. Voor de breedtesport zijn er diverse toernooien in o.a. Zweden, Tsjechië en Finland. Wat betreft de topsport, is er sinds 2002 een Europees Kampioenschap en sinds 2005 een Wereld Kampioenschap. Nederland is één van de toonaangevende landen en heeft Europees- en Wereldkampioenen binnen de gelederen. 
Voor deelname aan een EK of WK is classificatie nodig.

Doe mee!
Wil je graag een keer meedoen en ervaren of deze sport bij je past, aarzel dan niet om contact op te nemen. Heb je interesse, wil je meer weten of een keer meetrainen bij een bestaande vereniging?
Kijk dan onder verenigingen op onze website of stuur een e-mail naar: competitie@showdown.nl

Nieuws

Verenigingsdag

Morgenochtend is het zo ver. De verenigingen komen bijeen om te praten over het afgelopen...

LEIDEN EN ROTTERDAM VERDELEN DE PRIJZEN OP DOOR DEN HAAG...

Wijkcentrum Bouwlust aan de Eekhoornrade 215 in den Haag was zaterdag 1 juni 2024 weer het decor...

EK Showdown 2024

Van 5 t/m 11 augustus wordt het EK showdown gehouden in Sofia, Bulgarije.   Met trots...