Logo Showdown
 

Gevraagd: hulp bij ontwikkeling app naar toegankelijkheid van sportaccommodaties Voor wie: mensen met een beperking

Showdown.nl | 22-06-2015
72.jpg “Ik zou graag zien dat sportaccommodaties beter toegankelijk zijn voor mensen met een beperking om te kunnen sporten, een wedstrijd te bezoeken en/of na het sporten in de kantine gezellig een drankje te nuttigen.”

Wilt u meewerken om de toegankelijkheid van sportaccommodaties in uw buurt te beoordelen?
Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

Het Mulier Instituut en Foqus Consultancy ontwikkelen hiervoor met steun van het Revalidatiefonds een app. Met behulp van deze app willen we informatie verzamelen over de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van sportaccommodaties voor mensen met een beperking. Denk bijvoorbeeld aan rolstoelgebruikers, mensen met bewegingsproblemen, met een visuele of auditieve beperking, een chronische aandoening of een groeistoornis. Met deze app wordt duidelijk welke belemmeringen mensen met een beperking ervaren bij het bezoeken van bijvoorbeeld een sporthal, gymzaal, zwembad of sportpark en kan de toegankelijkheid van deze voorzieningen in beeld worden gebracht. Uiteindelijk doel is het vergroten van het bewustzijn over het belang van goed toegankelijke sportvoorzieningen. 
 
Hoe kunt u helpen?
U neemt deel aan een testpanel waarbij de eerste fase van de ontwikkeling van de app wordt getest. Met de app bezoekt en beoordeelt u sportaccommodaties in uw eigen buurt, zoals de bereikbaarheid van het gebouw en de bruikbaarheid van de sportruimtes. Uw ervaringen met de app worden verzameld om eventuele gebruiksproblemen op te lossen. Aan het eind van de testperiode worden ervaringen van het testpanel besproken en wordt de app geëvalueerd.

Dit testpanel is belangrijk bij het ontwikkelen van de app zodat belemmeringen die mensen met een beperking ondervinden bij het bezoeken van sportaccommodaties duidelijk in kaart worden gebracht. Doordat mensen met een handicap de app uiteindelijk zullen gebruiken en hun belevingen met sportvoorzieningen delen ontstaat een database voor alle mensen met een beperking.

Wilt u deelnemen aan het testpanel?
Klik dan op onderstaande link, vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Alvast hartelijk dank!

http://www.mulierinstituut.nl/actueel/nieuws/gevraagd-mensen-met-een-beperking-bij-ontwikkeling-app-toegankelijkheid-sportaccommodaties/

Bron: Mulier Instituut

Nieuws

EK Showdown 2024

Van 5 t/m 11 augustus wordt het EK showdown gehouden in Sofia, Bulgarije.   Met trots...

Arina van Dalen

Afgelopen dinsdag is, na een bewogen leven en een kort ziekbed, Arina van Dalen overleden. Zij is...

20 jaar Showdown Purmerend

Zaterdag 20 januari vierde Showdown Vereniging Purmerend (sport voor visueel beperkten) haar...