Logo Showdown
 

NK Showdown: Succes voor Sachs en Corstanje

Showdown.nl | 22-06-2015
71.jpg Het Nederlands Kampioenschap Showdown dat zaterdag 20 juni in Amsterdam werd gehouden heeft twee verwachte winnaars opgeleverd. Nicky Corstanje en Leander Sachs wisten hun titels van vorig jaar te prolongeren en mogen zich beide Nederlands showdownkampioen 2015 noemen.
 
14 mannen en 12 dames namen zaterdag in Amsterdam deel aan het NK showdown 2015. De speelaccommodatie van showdownvereniging ASSV vormde het decor van veel spannende wedstrijden. Bij de dames kwam de verrassing van Wendy Zuydwijk, die in de halve finale ex-kampioene Ingrid Welling wist te verslaan en zo voor de eerste keer een NK finale mocht spelen. Daarin was titelverdedigster Nicky Corstanje echter een maatje te groot. Ingrid Welling legde uiteindelijk beslag op het brons.
 
Bij de heren was de finale er één van bekende namen. Regerend kampioen Leander Sachs nam het op tegen de ervaren Jack van Oosterhout. Na een snelle eerste set in het voordeel van Leander wist Jack er in de tweede set nog een mooie wedstrijd van te maken. Op de beslissende momenten liet Leander echter zien dat hij niet voor niets onlangs in Zuid-Korea tot wereldkampioen showdown is gekroond. Voor Leander Sachs was het alweer zijn derde NK-titel op rij.
De derde plaats bij de heren was voor de jonge belofte Enes Sahin (14).
 
De prijsuitreiking van het NK showdown 2015 werd in een prettige ambiance verricht door bestuurslid Edwin ter Steege van Gehandicaptensport Nederland.

De eindstand kunt u hier terugvinden.
 

Nieuws

Terugkeer landelijk showdown toernooi Leiden

Na vele jaren was er gisteren weer een landelijke showdown toernooi bij GSV De Sleutels. Dit was...

GEZOCHT: NIEUWE SCHEIDSRECHTERS

Ben je op zoek naar vrijetijdsbesteding? Ben je toevallig ook graag met sport bezig? Wij zijn...

Scheidsrechtersdag

Afgelopen zondag is sinds een lange tijd weer een scheidsrechtersdag georganiseerd. Eerst stonden...